onsdag 29 februari 2012

Daniel Wrestling


Klicka = Större! Fler teckningar av den här sorten hittar du på GT/Expressens kultursida varje tisdag. Du hittar dem även i min bok Flängda Favoriter som finns att köpa b la HÄR, HÄRoch HÄR.

tisdag 28 februari 2012

Jag ritade Charles Bronson

Charles Bronson såg ut som han jobbade i gruva på dagarna och extraknäckte som barknogad illegal boxare på nätterna. Vänta nu, är inte det handlingen till just en Charles Bronson-film? Vette fan. I vilket fall som helst hade han ett av filmhistoriens bästa ansikten.


onsdag 22 februari 2012

Världsnyheten


Klicka = Större! Fler teckningar av den här sorten hittar du på GT/Expressens kultursida varje tisdag. Du hittar dem även i min nya bok Flängda Favoriter som finns att köpa b la HÄR, HÄRoch HÄR.

fredag 17 februari 2012

Houston, we have omslag!



Jag har ett airbrushverktyg och jag tänker använda det! Form och sånt är gjort av Josefine Edenvik. Boken är på tryck nu och kommer landa på pallar hos förläggaren den 15:e mars, enligt redaktör Mats. Skit blev plötsligt på riktigt. Jag är uppspelt och förväntansfull som om detta vore om inte min första bok så iallafall min tredje. Jag minns det som igår när Mats och Johannes frågade ifall jag ville göra något hos dem. Jag blev så glad att jag nästan började gråta. Och nu tre år senare är detta något snart här. Tycker ni jag uttrycker mig pompöst och känslosamt? Vänj er! Livet är för kort för att inte vara pompös och känslosam.

fredag 10 februari 2012

Smakprov...


... Ur min serieroman "Världens tråkigaste man & revolten på Atlantis". Snart kommer den. Man kan om man överdriver lite räkna timmarna till att den går till tryck. Jag kan knappt tro det är sant. Jag har jobbat med den här boken skamligt länge. De Äventyrslystna Karlakarlarna-pocketerna slängde jag ihop på ett halvår. Den här har jag gnetat med i flera år.

onsdag 8 februari 2012

Vad gör spöket när det inte skräms?



Bild från min kommande barnbok Vad gör spöket när det inte skräms? Kommer till hösten på Lilla Piratförlaget.

fredag 3 februari 2012

Kapten Klara på nya äventyr!


Ett nytt nummer av Tivoli med vänner är ute i butik. Jag har ingen serie med den här gången men väl två stycken Kapten Klara-pyssel. Mina barn pysslade sönder tidningen på en halvtimme efter att den kommit så jag har själv inget fräscht ex att plasta in och lägga i mitt tidningar-jag-är-med-i-kassaskåp. Fattar ni vad barn älskar pyssel i papperstidningar? ALLA jag känner som har barn beklagar sig över att barnen spelar för mycket TV-spel. Kör lite papperspyssel av typen labyrinter och finn-fem-fel under näsan på dem och jag GARANTERAR att de blir sittande. Seriöst, jag älskar elektroniska prylar. Jag är om inte en early adopter så en två-månader-senare adopter. Jag läste serier på min första generationens PSP för tusan! Men papper är ändå livet. Ge era barn papprets gåva!
Jag håller just nu på med en serie till NÄSTA nummer av Tivoli. Bokstavligen just nu. Jag tog en paus i tuschandet av sidan 7 för att skriva detta.
Kapten Klara och världen utan vatten kommer den heta. Vet ni, jag har vid flera (eller ja... två kanske) olika tillfällen hört åsikten "Ingen vill egentligen hålla på med barnserier" uttryckas på senare tid. Andemeningen är, om jag fattat rätt, att man måste förställa sig för att göra saker på barns nivå och det vill egentligen ingen. Vilket förstås är skitprat. Jag är så kreativt stimulerad av att göra Kapten Klara att hälften vore nog. Kapten Klara är i första hand en äventyrsserie och i andra hand en barnserie. Och att göra äventyrsserier är det bästa jag vet. Jag har bloggat och pratat så ofta om detta att jag framstår som gaggig ifall jag gör det mer.
I vilket fall som helst blir Kapten Klara och världen utan vatten en en superdramatisk, science-fictiondoftande följetong i två delar. Det går inte att peka på någon enda influens den här gången som man kan med de tidigare. Förrförra var "James Bond", Förra var "Godzilla". Den här gången är det lite Osamo Tezuka, lite original-Star Trek, lite efter-katastrofen-på-80-talet.
Första avsnittet kommer i nästa nummer. HÄR garanterar du att du får ett ex.

Och den femtonde februari går min tecknade roman Världens tråkigaste man och revolten på Atlantis till tryckeriet. Det är spännande tider!

onsdag 1 februari 2012

Det här skämtet var jätteroligt för en vecka sedan!


Klicka = Större! Fler teckningar av den här sorten hittar du på GT/Expressens kultursida varje tisdag och på gt.se/kultur. Du hittar dem även i min nya bok Flängda Favoriter som finns att köpa b la HÄR, HÄRoch HÄR.